Bemiddeling bij afwerking

Afwerking is voor onze opdrachtgevers van groot belang. Regelmatig krijgen we bij Meulatech dan ook het verzoek om gemaakte producten te poedercoaten of te anodiseren.

Poedercoaten houdt in dat elektrisch geladen deeltjes van epoxy- of polyesterpoeder op het aluminium aangebracht worden. Hierna wordt het geheel verhit, waardoor het poeder smelt en zorgt voor een beschermende, gladde laag op het aluminium. Dit kan in allerlei verschillende kleuren.

Soms zijn de omgevingsfactoren dermate agressief, dat het beter is om het aluminium een extra beschermlaag te geven. Anodiseren is dan een optie. Maar anodiseren wordt niet alleen toegepast voor bescherming. Ook voor een decoratieve uitstraling is anodiseren een mogelijkheid. Wanneer je kiest voor het anodiseren van aluminium, wordt op een elektrolytische wijze een aluminiumoxide huid aangebracht. De anodiseerlaag zorgt voor een harde en slijtvaste oppervlakte en geeft een egale, decoratieve kleur aan het aluminium.

Bij Meulatech denken we graag met opdrachtgevers mee over afwerking. Wij adviseren en stemmen het anodiseren of coaten af en bemiddelen bij de uitvoering hiervan.