Zagen

Zagen van aluminium profielen

Wie een blik werpt in de productiehal van Meulatech ziet direct twee dubbelkops computergestuurde zaagmachines. Deze machines zijn geschikt voor het zagen van grotere en kleinere producten en het op automaat zagen van kleinere producten.

Nieuwsgierig naar de projecten waarbij wij het zagen van aluminium profielen ingezet hebben? Bekijk onze referenties!

 

Onze state-of-the-art zaagapparatuur garandeert het beste resultaat

Keope 5 zaagmachine

We werken ook met de Keope 5 zaagmachine van FOM. Voordeel van deze zaagmachine is dat de zagen van onder uit komen, in tegenstelling tot de Blitz, waar de zagen van achter uit komen. De Keope 5 is onder meer uitgerust met twee hardmetalen zaagbladen met een diameter van 600 mm. Bij de Keope 5 kunnen de zaagkoppen zowel kantelen als neigen, zodat zelfs “vals verstek” tot de mogelijkheden behoort.

Blitz 60 Theta zaagmachine

Met de Blitz 60 Theta zaagmachine van FOM, een geheel CNC gestuurde dubbelkops zaagmachine voor het zagen van aluminium profielen, kunnen enkelvoudige zaagsneden geprogrammeerd worden. Bij seriewerk kan er voor kleinere afmetingen op automaat worden gewerkt. Beide zaagkoppen zijn programmeerbaar van 20 tot 135 graden met een maximale zaaglengte van 6600 mm. Een DXF van de profieldoorsnede kan eenvoudig ingelezen worden, zodat het programmeren wordt vergemakkelijkt. Een te zagen profiel is afhankelijk van de profieldoorsnede in combinatie met de zaaghoek.
Vraag naar onze mogelijkheden

Neem contact op

  • Dé expert in complexe aluminium bewerkingen
  • Gedetailleerde bewerkingen met precisie
  • Groot netwerk, zodat u uw opdracht volledig aan ons kunt uitbesteden
  • Snel en kostenefficiënt produceren door een geoptimaliseerd productieproces
contact@meulatech.nl 040 282 12 57 contact@meulatech.nl