Plaatbewerking

Plaatbewerking

De plaatfreesmachine is een van de machines die je in de Meulatech werkplaats vindt. Aluminium platen worden met behulp van een vacuüm bed vastgelegd, waarna producten uitgefreesd kunnen worden. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals het maken van groefjes, potgaatjes of verzonken gaten. Onze plaatfreesmachine werkt ontzettend nauwkeurig, waardoor we bijvoorbeeld exact kunnen bepalen hoe diep een verzonken gat in de aluminium plaat moet zijn.

Een ander voorbeeld van plaatbewerking waarvoor de plaatfreesmachine gebruikt wordt, is voor sandwich panelen. Bij Meulatech hebben we veel ervaring met het bewerken van deze aluminium honingraatpanelen, waarbij een combinatie van licht in gewicht en stijfheid van belang zijn. Dit type platen wordt gebruikt in bijvoorbeeld treinen en interieurbouw.

Het is tevens mogelijk om kunststof te verwerken met de plaatfreesmachine. Een voorbeeld van zo’n toepassing is Dibond. Dit is een uit drie lagen opgebouwde sandwichplaat, bestaande uit twee aluminium buitenlagen met daar tussenin een polyethyleen kernlaag. Dibond is hiermee zeer geschikt voor toepassingen voor zowel binnen, als buiten.

Voor het knippen en kanten maken we bij Meulatech gebruik van twee machines. De Safan/Darley E-Brake 100-3100 ES is een CNC servo gestuurde kantpers met maximale zetlengte van 3100 mm. Daarnaast maken we gebruik van de Safan/Darley B-Shear 310-6. Met deze machine kan er heel nauwkeurig geknipt worden tot aluminium van 8 millimeter dik.

Meer weten over de projecten waarbij plaatbewerking met behulp van de plaatfreesmachine is ingezet? Bekijk onze referenties!